ÇEYİZ NASIL HAZIRLANIR ?

08-09-2023 15:44
ÇEYİZ NASIL HAZIRLANIR ?
ÇEYİZLİK ÜRÜNLERDE NELER BULUNMALIDIR ?
ÇEYİZ NE DEMEK? 
Gelin için hazırlanan her türlü eşya ve cihaz çeyiz olarak adlandırılmış.
Çeyizde kızın alması gerekenler ve erkek tarafının alacakları geleneklere göre değişkenlik gösterebiliyor. Ancak ben bu yazımda gelin çeyiz listesi – damat çeyiz listesi diye ayrım yapmadan, yeni bir evin bütün ihtiyaçlarını düşünerek detaylı bir rehber oluşturdum.
Çeyiz listesi eksiksiz nasıl hazırlanır? Bunun yanı sıra Seçimlerimizi neye göre yapmalıyız? Çeyiz için alınacaklar nelerdir? Neler gerekli , neler olmasa da olur? Çeyiz Setinde Neler Olur? Hepsine birden bir göz atalım.
ALIŞVERİŞE BAŞLAMADAN ÖNCE
Sevdiğiniz insanla bir yuva kurmanın heyecanı, düğün telaşı , alışveriş , masraflar derken kendinizi bu süreçte stresli ve yorgun hissedebilirsiniz. Bu sebeple, tüm bu koşturmaca içinde dinlenmek ve rahatlamak için kendinize biraz zaman ayırmayı çok görmeyin. Sonuç olarak zihniniz ve bedeniniz rahatladıkça doğru kararlar almanız daha kolay olacaktır.
Çeyiz Alışveriş Listesi
Böylelikle;
Nasıl bir yerde yaşamak istiyorsunuz?
Evinizde neleri görmek sizi mutlu eder?
Kendinizi rahat hissedebileceğiniz, sizi dinlendiren, işlerinizi kolaylaştıran bir yaşam alanı nasıl olmalı?
gibi soruların cevabını daha kolay bulabilirsiniz.
ÖNEMLİ İPUCU : Evinizin büyüklüğü, odaların ölçüleri eşya seçiminizi büyük oranda etkileyecektir. Mesela ben evin tüm ölçülerini alarak basit bir ev planı çizmiştim. Gördüğünüz gibi kapı, duvar, mutfak, banyo bütün ölçüler ayrıntılı bir şekilde yazılmalıdır. Ayrıca evin her açıdan fotoğraflarını da çektikmenizi tavsiye ederiz . Bu sayede mobilyaları hangi ölçülerde seçeceğimizi ve en verimli şekilde nasıl yerleştirebileceğinizi daha iyi anlamış olursunuz.
Ev Planı
ÖNEMLİ: Bir diğer önemli nokta ise apartmanda ve ev girişte eşyaların geçebileceği kadar alan olup olmadığını kontrol etmek.
Sonrasında bir bütçe planı çıkarıp ihtiyaçlarınızı öncelik sırasına göre listeleyebilirsiniz.
İşte bu yazı tam da size özel eksiksiz bir liste hazırlamanıza yardımcı olmak için yazıldı. Tekrar hatırlatmak gerekirse çeyiz listesi eksiksiz tamamlanacak diye bir kural yok. Akışına bırakın. 
Haydi başlayalım 
Sofra mutfak gurubu 



Pişirme gurubu 


Küçük ev aletleri gurubu 

Banyo gurubu 
Listeler kişiye göre ve ihtiyaca göre değişiklik göstermektedir 

Çeyizlik ürünlerimize sofra ve mutfak kategorisinden ulaşabilirsiniz 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.