Korse Neden ve Nasıl Kullanılmalıdır ?

06-03-2023 16:30
Korse Neden ve Nasıl Kullanılmalıdır ?
Neden Korse Kullanılır?
 
Eski tarihlerde kadınlar kum saati figürü görünümü elde edebilmek için korse kullanırlardı. Ama eski tip korseler çok da rahat bir giysi değillerdi. 
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve her alana etki etmesiyle korselerde modern, rahat ve şık yardımcılara dönüştüler. Günümüzde korse kullanan kadınlar 
ya da erkekler bunu tamamen daha fit ve bir şık görünüm için yapmaktadır. Bazı özel durumlar hariç hastalık, doğum ya da medikal ihtiyaç harici insanlar 
korseleri incelme ve fit görünüm için kullanmaktadırlar. Özel davetler, partiler, toplantılar ya da sizin için özel günlerde korse kullanımı size sağladığı şık görünüm sayesinde öz güveninizi arttıracaktır.
 
 
 
Korse Kullanmak?
 
Günlük şekillendirici ihtiyaçlarınız söz konusu olduğunda, bel incelten veya göbek toparlayıcı korse, kıyafet ne olursa olsun iyi görünmenin temelidir. 
Korse kullanmak, bu günlerde kadınların en temel olmazsa olmazlarından biri haline geldi. Zamanla her kadının gardırobunda özel bir alan yaratmayı başardı. Parti giyimi, 
ofis giyimi veya sadece arkadaşlarınızla bir gün geçirmek için olsun, şekillendirici korseler görünüşünüzü tamamen değiştirebilir ve özgüveninizi artırabilmekte. 
21. yüzyılda şekillendirici korseler çeşitli amaçlarla giyilmektedir. Çoğu insan bir stil ifadesi veya bel desteği için kıyafetlerinin kombinleyip giyiyor.
 
 
 
Korse Kullanımı Nasıl Olmalı?
 
Korse kullanımında en önemli madde önce doğru beden alınmış bir korse kullanmaktan geçiyor. Beden seçimi maksimum fayda için çok önemlidir. 
Doğru beden seçilmediğinde can sıkıcı olabilmekte. İlk kullandığınızda her zaman mevcut bedeninizi kullanmanızı tavsiye ederiz. En az 3 hafta boyunca her gün kullanmaya çalışın, 
sonrasında olumlu etkiyi daha iyi fark edeceksiniz.
 
 
 
Ayrıca korselerden maksimum verim almak istiyebilirsiniz. Bunun için lütfen korsenizi spor yaparak kullanınız. 
Özellikle kalp ile ilgili sorunlarınız veya alerjiniz varsa lütfen kullanmadan önce doktorunuza danışın. Sürekli olarak 12 saatten fazla kullanılmamalıdır. 
Yıkama talimatlarına kesinlikle uyulmalıdır. İçindeki esnek ipliklerin yüksek ve uzun süreli sıcaklıklara ve ayrıca kimyasallara maruz kalması korselerin sıkılaştırıcı etkisini azaltabilmekte.
 
 
 
Günde Kaç Saat Korse Takılmalı?
 
Günde kaç saat korse takılmalı sorusuna herkesin ihtiyaçlarına ve yaşam tarzına uyan tek bir cevap yoktur. Bu tamamen sizin hedeflerinize, tercihlerinize ve temelde sizin için neyin doğru olduğuna bağlıdır. 
Ancak her gün en az birkaç saat tutarlı bir şekilde giyildiğinde, korseler belinizi sıkarak kum saati şekline ulaşmanıza yardımcı olabilmekte. Önemli olan korseli düzenli ve verimli kullanmaktadır. 
Ayrıca kullandığınız korse modeline göre de korse kullanımı saatleri farklılık gösterebilmektedir.
 
 
 
Korse Vücudu Şekle Sokar Mı?
 
Aktif bir yaşam tarzı ve uygun bir diyetle sağlıklı bir görünüm olarak kabul ettiğiniz bedene yakın olana kadar, korseler giymemelisiniz. 
Ancak korseler tek başlarına size istediğiniz kalıcı inceliği vermeyecektir. Unutmayın, korseler diyet veya egzersizin yerini tutmaz. Sadece geçici toparlama ve günü kurtarma sonuçları verebilirler.
Kalıcı bir incelme için diyet+spor+korse üçlüsünü denemelisiniz. Sorunun cevabı Evet! korse modelleri vücudunuzu şekle sokacaktır. Ama bu korse kullandığınız süre zarfında olacaktır.
 
 
 
Korse Giymek Göbeği Sıkılaştırır mı?
 
Göbek toparlayıcı korseler kalça, karın ve kalçaların zinde görünmesine yardımcı olur. Göbek korseleri, günümüzde kadınların en çok şikayet ettiği fazlalıkları gidermede bir kurtarıcıdır. 
Ayrıca doğum sonrası korseler doğumdan sonra sarkma ve fazla yağların toparlanmasına yardımcı olur. Toparlayıcı korseler vücudu daha kompakt, daha sıkı ve daha ince hale getirme gibi özelliklere sahiptir.
 
 
 
Karın korseleri genellikle vücuda herhangi bir zarar vermez. Bu durumda önemli olan doğru korse modelini ve vücuda uygun korseyi seçmektir. Alacağınız korseler vücudunuza tam oturmalıdır. 
Büyük korseler vücudunuzda gevşek olacağı için etkisini göstermeyebilmekte. Küçük olanlar vücudun kan dolaşımını yavaşlatır ve size zarar verebilmekte. Ameliyat ya da doğum gibi bir operasyon geçirdiyseniz,
 mutlaka doktorunuza danışmayı unutmayınız.
 
 
 
Korse Ne Kadar Sürede Inceltir?
 
Korsenizi en az 21 gün boyunca her gün kullanmaya özen gösterin. Düzenli kullanım sonucunda olumlu etkiyi fark etmeye başlayacaksınız. 
Korseler sizi 3 hafta gibi kısa bir sürede belli bir inceliğe getireceklerdir. Burada önemli olan husus düzenli ve etkili kullanımdır.
 
 
 
Gece Yatarken Korse Giyilir mi?
 
Uyurken korse giymek çok sağlıklı değil. Çünkü vücut uyku sırasında dinlenir. Organlar bütün gün çalışır. Gece uykusu ile hücreler kendilerini yeniler ve vücutta bir dinlenme hissi oluşur. 
Geceleri ne kadar rahat uyursanız, gün içinde vücudunuz o kadar dinç olur. Bu nedenle korse ile uyumak vücudu rahatsız eder ve bugün kendinizi rahatsız hissetmenize neden olur.
 
 
 
Gece yatarken korse kullanımı sıkı etkisinden dolayı organlara zarar verebilmekte. Çünkü uyku sırasında kan akışı yavaşlayacaktır. 
Korse sıkılaştırıcı etkiye sahip olduğunda bu yavaşlama daha fazladır. Bilindiği gibi organlarımız kanla beslenir ve yenilenmekte. 
Bu nedenle uzun süre gece yatarken korse giymek zararlı etkiler yaratır ve bu nedenle önerilmez.
 
 
 
Hangi Durumlarda Gece Korse Kullanılmalı?
 
Geceleri korse kullanmak sağlıklı değildir. Ancak korse çok sıkı değilse ve beli sıcak tutmak ve ağrıları gidermek gibi amaçlarla öneriliyorsa doktor onayı ile kullanılabilmekte. 
Bazı durumlarda kişi ağrı nedeniyle geceleri uyumakta zorluk çekebilmekte. Bu gibi durumlarda kişinin dinlenebilmesi için vücudu fazla sıkmayan bir korse kullanılması önerilmekte.
 
 
 
Hergün Korse Giymek Zayıflatır mı?
 
Normal korse kullanıldığında kişiyi daha ince ve sıkı yapar. Ama enerji harcamadığınız sürece kilo vermenize izin vermezler. 
Kilo vermek, zayıflamak veya bölgesel zayıflamak için korse kullanmak istiyorsanız zayıflama korseleri grubundan korseler kullanılmalıdır. 
Termal korseler içeriği diğer korselere göre vücut ısısını daha fazla artırmaya yardımcı olan bir korse çeşididir. Yenileyici ve inceltici özelliklerinin yanı sıra bölgesel incelmeye de katkı sağlar. 
Normal korse kullanımı kilo vermeyi doğrudan etkilemiyorsa da termal korsenin kişinin zayıflamasında direkt etkisi olduğunu biliyoruz.
 
 
 
Korse Takmak Ne İşe Yarar?
 
Zamanla korseniz belinizin şeklini tam anlamıyla değiştirebilmekte. Ve tutarlı bir kum saati şekli elde etmenize yardımcı olur. Korseler vücudu stabilize etmeye,
yaralanmayı önleme konusunda etkili ürünlerdir. Ayrıca geçmişteki yaralanmaları düzeltmeye, vücut morfolojisini değiştirmeye ve daha fazlasına yardımcı olabilmekte.
 
 
 
Korselerin Faydaları?
 
Korse takmak, gövdenizi sıkarak duruşunuzu etkili bir şekilde düzeltir. Ve ayakta dururken, çalışırken ve hatta ağırlık kaldırırken size mükemmel bir yapı ve pozisyon verir. 
Ayrıca, omurganız için destek, sert ve eşit bir basınç uygulayarak, sırt kaslarınızı sıkıştırarak ve kamburluğu önleyerek, yaralanmalara veya fibromiyalji, kronik yorgunluk, lupus vb. 
gibi otoimmün bozukluklara bağlı herhangi bir kronik sırt ağrısını hafifletmeye yardımcı olur.
 
 
 
Göğüs Desteği?
 
Göğüs desteği, kadınların kendilerini rahat ve özgüvenli hissetmeleri, vücut duruşu ve kıvrımlarında bozulma olmaması için son derece önemlidir. 
Bu, özellikle sırt kaslarınızda ve boyun bölgenizde önemli bir gerginlik yaratabileceğinden, ağır göğüslü kadınlar için geçerlidir.
 
 
 
Krampları En Aza İndirin?
 
Adet krampları her ay sayısız kadının hayatını ele geçirir. Ve çoğu, işte bütün bir günü geçirecek kadar bu ağrıyı düzenleyecek erişilebilir bir yola sahip olmayı çok ister. 
Sıkıca takılan bir korse, karın bölgenize baskı uygulayarak ağrıyı hafifletir ve gününüzü evde veya işte iyi geçirmenizi sağlar.
 
 
 
Baş Ağrısını ve Migreni Önleyin?
 
Pek çok kadın, iş günlerinin çoğunda uzun süre ayakta durmaktan veya bir ofis koltuğunda kambur durmaktan baş ağrısına ve migrene yakalanır. 
Ve bu da sırt ve boyun sinirlerinin deforme olmasına neden olur. Bu tür hasar görmüş sinirler genellikle şiddetli baş ağrılarına yol açabilir ve korseler bu tür baş ağrılarını azaltmak için harikadır.
 
 
 
Korse giymek kamburluğu önler ve omurganın sıkışmasını, gerilmesini veya kasılmasını önler. İyileştirilmiş duruş, boyun ve omurga arasında düz bir bağlantı oluşturur, böylece baskı ve ağrıyı hafifletmekte.
 
 
 
Kilo Kaybına Yardım?
 
Birçok kadın kilo verme aracı olarak korseleri tercih eder. Çünkü çeşitli şekillerde kilo vermeye yardımcı olabilmekte. 
İlk olarak, harici bir mide bandı görevi görerek karın bölgesine baskı yaparak midenin genişlemesini engeller ve iştahınızı kontrol eder. 
Ayrıca, antrenmanlar sırasında giyilen özel korseler, karın kaslarınızı sıkıştırarak, mide çevresinde ısının yoğunlaşmasına neden olur. Bu da metabolizmayı hızlandırır ve yağların parçalanmasını hızlandırır.
 
 
 
En İyi Korse Tavsiyesi?
 
Emay korse modelleri ile uzun süreli kullanımlarda incelme imkanına sahipsiniz. Ayrıca vücudunuzun hangi bölgesini inceltmek istiyorsanız, ürünlerimizden size en uygun ürünü seçebilirsiniz. 
Düzenli kullanım ile ince ve fit görünmek için hayatınızın her anında kullanabilirsiniz. Kadın korse modelleri emay mağazalarında sizleri bekliyor.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.